FPA Over ons 

Over ons

In 2009 is het idee ontstaan om in Amersfoort tussen alle wellness en fitnesscentra een originele sportschool te gaan openen in traditionele oldschool/hardcore style. Een sportschool die zich onderscheidt, die zijn afkomst niet verloochend en bepaalde groepen niet uitsluit maar verwelkomd. Een sportschool waarin drie dingen centraal staan: Vooruitgang, samenwerking en prestaties.

FPA is opgericht uit liefde voor de kunst van kracht- en vechtsporttechnieken, door sporters, voor sporters. Joop Kasteel en Andrew Houtveen bundelen kennis en kracht om aan een toenemende vraag naar een originele sportschool te voldoen.

Samen hebben zij alles in huis om van FPA een Nederlandse topgym te maken, geschoeid op traditionele leest, waar gewerkt wordt met resultaten. 

 

Onze visie over krachtsport

 

De afgelopen jaren is er een belangrijke ontwikkeling in de markt van de fitnessbranche ontstaan waar de grote bekende low budgetketens slim en succesvol ingedoken zijn: low budget sportscholen. Voor een lage all-in prijs worden fitnessfaciliteiten aangeboden zonder begeleiding. Er wordt aan de basisbehoeften van de klant voldaan door een rits designer fitnessapparatuur te plaatsen in een zaal die meer weg heeft van een huiskamer, inclusief standaard pauzemuziekje op de achtergrond. Deze ambiance kreeg ook meteen een nieuwe naam: ‘wellnessclub’.

Door deze ontwikkeling werden de meer serieuze fitnessliefhebbers, die dagelijks keihard wilden trainen, al dan niet met zware gewichten, gedwongen een andere sportschool te gaan zoeken. Immers, de designer apparatuur was niet bedoeld voor deze groep klanten.

De nieuwe bedrijfsvisie bracht tevens wat aanvullende eisen met zich mee; kreunende, overmatig transpirerende beoefenaars zouden de wellness-ervaring verstoren en bovendien zouden gespierde torso’s andere klanten niet motiveren, maar juist afschrikken. Om het geheel af te maken verdwenen gewichten boven 24kg uit de zaal, werden zichtbare tatoeages verboden en werd trainen in hemdjes niet meer getolereerd. Bordjes met ‘verboden te kreunen’ sierden de wanden van het ‘wellnesscenter’ en in sommige gevallen werden zelfs spiegels uit de zaal verwijderd omdat men ervan overtuigd was dat de klant anno nu zich prettiger voelt zónder weerspiegeling. En men dus niet meer in staat was om oefeningen gecontroleerd uit te voeren. 

De sloop van het originele fitnessconcept, waarbij ontwikkeling van het lichaam centraal staat, was een feit.
    

Ondertussen ontstond er een groeiende vraag naar dat verdwenen originele fitnessconcept; de sportschool zoals we die kennen van talloze Amerikaanse films en series. De ‘oldschool gym’ waar fitnessapparatuur en losse gewichten voor een brede groep mensen ter beschikking staat. Waar krachtsporters en vechtsporters in harmonie naast elkaar presteren, waar iedereen werkt aan persoonlijke vooruitgang zonder fratsen, of je nu beginner of gevorderd bent.

FPA is een sportschool die is opgezet met als doel zich duidelijk in de fitnessmarkt te onderscheiden. FPA vertegenwoordigt het originele "oldschool" fitness concept. Wij bieden krachttraining faciliteiten zoals deze ooit ontstaan zijn voor bodybuilders, gewichtheffers en powerlifters. Een hardcore, no nonsens concept waarbij de sfeer in de sportschool je als het ware uitnodigt om een uurtje hard te komen trainen, zonder ook maar enig onderscheid te maken tussen beginners of gevorderden. Een sportschool waar een ieder zich welkom voelt ongeacht leeftijd, omvang en geslacht.

Bij binnenkomst proef je direct de sportsfeer. Mannen en vrouwen helpen elkaar indien gewenst met de trainingen en stimuleren elkaar om vooruitgang te boeken. Na het trainen is er uiteraard tijd en ruimte voor ontspanning aan onze bar waar we o.a. een ruime keuze uit proteïne shakes aanbieden.

Ben je beginner of gevorderd, man of vrouw, er is één ding waar je bij FPA op kunt rekenen: Iedereen die komt trainen, is verzekerd van begeleiding van vakmensen die de sport werkelijk verstaan. Wij nemen geen genoegen met een fitness trainer die zijn diploma Fitvak-A heeft. Bij FPA hebben alle begeleiders aantoonbare kennis en wedstrijdervaring op hoog niveau. A-atleten dus, die een gezonde levensstijl ambiëren en daar hun kennis graag over delen, zodat jij ook kunt genieten van de resultaten van je wekelijkse inspanningen. Onze eenvoudige visie is namelijk dat resultaten ook duidelijk zichtbaar en meetbaar moeten zijn. Of je nu topsporter in spé bent, of recreant die wat vet wilt verliezen, je sport voor je eigen resultaat.

 

Onze visie over vechtsport

Daarnaast is FPA een sportschool voor de vechtsporter. Echter niet voor traditionele Martial Arts zoals de verdedigingssporten judo, karate en taekwondo. Ook hierin zijn we nét even anders dan de middenmoot: Bij FPA draait het om de meest realistische vormen van vechtsport zoals kickboksen, boksen, grappling, judo, BJJ en MMA. Deze sporten groeien momenteel enorm in populariteit mede dankzij televisie en internet. Met deze sporten kan eenieder zijn weerbaarheid vergroten. Niet per se om zich ermee te verdedigen maar wel degelijk om meer zelfvertrouwen uit te stralen. En laat dit nu meestal de beste verdediging zijn. Onze groepslessen zijn er voor iedereen. Wij zorgen voor je veiligheid. Vanuit de groep is er een teamspirit  die de individuele sporter verder helpt. Wij geven naast de te leren vechtsporten ook de normen en waarden mee die hierbij horen. Wij zijn ervan overtuigd dat als iedereen dit zou uitdragen, de wereld er beter uit zou zien.

Ook in deze takken van sport bestaat de begeleiding louter uit professionals met een flinke staat van dienst, die zelf nog steeds actief zijn in het wedstrijdcircuit. FPA is ook hierin uniek omdat wij met gepaste trots kunnen zeggen dat wij trainers hebben die op het allerhoogste niveau zoals de UFC en GLORY atleten begeleiden naar hun successen. Jij hebt nu de unieke kans om ook bij deze trainers aan te mogen schuiven, want deze trainers zijn er voor iedereen. 

FPA biedt lessen aan voor verschillende groepen: voor recreanten, wedstrijdatleten maar bijvoorbeeld ook voor kinderen. Door deze kennis en begeleiding op alle niveaus met groepen die zijn uitgesplitst in leeftijd en ervaring, kunnen we met gepaste trots zeggen dat we een unieke gym zijn. Vecht en krachtsport voor iedereen.

 

 

EEN SELECTIE UIT ONZE TRAINERS 
 
Joop Kasteel
Fitness / Bodybuilding / Kickboksen
 
Azad Soufi
Hoofdtrainer Kickboksen
 
Nick Aartsen
Bodybuilding, Fitness
 
Anil