FPA Lessen 

Functional training
Natuurlijk is FPA bij uitstek een sportschool voor de beoefenaars van fitness en krachtsport. Dit kan bij ons met de bekende halters en dumbbells, maar daarnaast ook met powerballs, kettlebelts en een prachtige Power-sledge baan. Wij hebben ons gespecialiseerd in functional power training. Deze vorm van krachttraining is veel uitdagender dan het relatieve saaie trainen op toestellen en machines. Bij ons leer je met functional training dat je er niet alleen beter van gaat uitzien, maar jezelf ook veel beter gaat ontwikkelen qua kracht, coördinatie en conditie.
Wij leren je hoe je deze trainingen kan gaan invullen. Kom jezelf uitdagen! Wij weten zeker dat deze vorm van trainen jou nooit gaat vervelen.
Bij FPA zorgt inspanning voor resultaat door kennis en ervaring.
 
Gratis small group training
Per 1 april 2019 starten wij op maandag en vrijdag met small group trainingen. (Tabata fun)
Onder leiding van een gecertificeerde trainer kan je genieten van een 30 minuten durende functional training in een uitdagende circuit vorm. Een complete body-workout in hoog tempo en je bent al in 30 minuten klaar, moe en voldaan. Deze trainingen zijn voor onze leden gratis.
 
 
Kickboksen
Deze vechtsport komt voort uit het karate taekwondo en boksen en is in de USA en Japan ontwikkeld.  Het eeuwenoude Muay Thai is van grote invloed geweest in de ontwikkeling van het Nederlandse kickboks systeem. De combinatie van stoot -en traptechnieken gecombineerd met de knieën en het zogemaande ‘clinching’ maken deze full contactsport tot de meest effectieve in de staande vechtsport.
Nederland draait, zoals je misschien wel weet, internationaal mee in de top van deze tak van sport. Bij ons train je onder leiding van internationale toptrainers die nog steeds actief zijn in het wedstrijdcircuit, hetzij zelf als vechter en/of als coach. Dichterbij het vuur kun je niet zitten met zulke kampioenen! Uiteraard wordt er uitstekend rekening gehouden met je niveau. Al heb je het nog nooit gedaan, bij ons is er kickboksen voor elk niveau
 
 
Boksen
Het boksen is door boksers als Muhammad Ali en Mike Tyson over de hele wereld populair geworden. Bij boksen wordt gebruik gemaakt van stoten of combinaties van stoottechnieken, waarbij timing, coördinatie, voetenwerk, conditie en tactisch inzicht centraal staan. Boksen wordt gezien als “the noble art” en heeft mede daardoor meer legendes voortgebracht dan welke sport dan ook.
Wil je kennismaken met het boksen? Meld je dan nu aan!
 
 
 
No-Gi grappling
Deze sport kan het beste omschreven worden als ‘lijf aan lijf stoeien zonder trappen en stoten’. Het  is ontstaan uit diverse disciplines zoals worstelen, sambo worstelen, judo en Brazillian jiu jitsu, waarbij vrijwel alle klemmen, grepen en verwurgingen zijn toegestaan. De grapplers trainen in een t-shirt en korte broek. Deze vorm van vechten is op de grond als de meest effectieve vechtsport gebleken. Grappling is toegankelijk voor zowel mannen als vrouwen.
 
BJJ (gracie Barra)
Brazillian Jiu Jitsu lijkt erg veel op judo, met dat verschil dat BJJ zich voornamelijk op de grond afspeelt. Het is ook ontstaan uit het judo grondgevecht (Ne-Waza) en door de Brazilianen Carlos en Helio Gracie doorontwikkeld in Brazilië. Net zoals bij judo wordt deze sport beoefend in een pak (Gi). Deze zeer technische sport is speciaal ontwikkeld voor personen van kleiner formaat en/of personen met weinig kracht die zich kunnen verdedigen tegen veel grotere en sterkere personen. FPA is tevens een officieel gecertificeerde Gracie Barra school met momenteel 4 ICP gecertificeerde instructeurs.
Gracie Barra is het eerste en originele BJJ concept en daarbij de grootste BJJ-organisatie ter wereld met maar liefst 800 scholen en 130.000 studenten.
 
MMA
In het mixed martial arts (MMA), komen de hierboven genoemde vechtsporten tezamen, gecombineerd met take down technieken en het ground and pound(G&P), waarbij er op de grond ook gebruik gemaakt kan worden van stoot technieken en verdedigingsvormen hierop. In Amerika en Brazilië is het op dit moment een van de snelst groeiende sporten, waarvan de wedstrijden (net als bij ons in Nederland met het voetbal) nationaal worden uitgezonden. MMA is de meest totaal effectieve vechtsport die er is, maar waarbij nog steeds strenge regels gelden.
 
 
 
Een ander niveau
FPA heeft een enorme ervaring in huis op het gebied van de hier genoemde sporten en heeft toptrainers en coaches in huis die tot op het hoogste niveau in binnen- en buitenland aan wedstrijden hebben deelgenomen als atleet of coach, op podia van elke denkbare bond.
Wij staan garant voor de kwaliteit van al deze sporten op alle denkbare niveaus, voor mannen, vrouwen en kinderen waarbij plezier, de sportiviteit, het respect, empathie en vriendschap een centrale rol vervullen als bouwstenen van een geslaagde sportschool.
EEN SELECTIE UIT ONZE TRAINERS 
Jeffrey Dinther
 
Jeffrey Dinther
Kickboksen
Rojat Beyhan
 
Rojat Beyhan
Kickboksen
Youri Ballast
 
Youri Ballast
Grappling
Ertugrul Bayrak
 
Ertugrul Bayrak
Kickboksen

Fight and Power-sports for everyone