FPA Jeugdlessen 

Wat is onze doelstelling?
Wij vinden het belangrijk dat kinderen sociaal weerbaar zijn. Dat kinderen zelfvertrouwen opbouwen maar ook tegen een stootje kunnen. Leren grenzen aan te geven. Daardoor komen kinderen zelfverzekerder en zelfbewuster in de groep te staan.  Een zelfverzekerd kind zal niet agressief zijn. Een onzeker kind neigt sneller naar agressief gedrag. Daarnaast leren wij de kinderen samen te werken en rekening te houden met elkaar.  Aangezien empathie de basis is van een gezonde samenleving, kun je met dit uitgangspunt niet vroeg genoeg beginnen.  Met de traditionele dojo etiquette wordt respect voor elkaar en voor de Sensei (leraar) aangeleerd. Zo is bijvoorbeeld het traditionele ‘groeten’ voor en na de les verplicht.
 
Daarnaast vinden wij dat in deze tijd van computerspelletjes, smartphones en social media de afstand tussen mensen op fysiek vlak steeds groter wordt. We vergeten bijna hoeveel leuke dingen je met elkaar kunt doen, waarbij je echt alleen elkaar nodig hebt.

Kickboksen voor kinderen
 
Wij willen graag de jeugd bij FPA op speelse en verantwoorde manier het kickboksen bij brengen.
Dit doen we door de kinderen duidelijk structuur te geven en bescherming te bieden, zodat ze het leuk blijven vinden en geen pijn of angst hoeven te hebben tijdens de lessen. Dit met de wetenschap dat het voor kinderen niet prettig is bijvoorbeeld een te harde trap in het lichaam te krijgen (vormen van angst door pijn) en dat stoten op het hoofd voor opgroeiende kinderen niet wenselijk is. Het is onze professionele taak de kinderen hierin op verschillende niveaus in te begeleiden.
 
Wat hebben wij voor leuks te bieden?
Alle kinderen vinden het leuk om te spelen. De basis van de kickbokslessen moet zijn dat kinderen met  spelletjes en technieken de vaardigheid van het kickboksen met plezier en vooral beloning onder de knie krijgen. Hierbij kunnen ze zichzelf lichamelijk ontwikkelen op het gebied van techniek, conditie, coördinatie, snelheid en souplesse. Echter discipline, sociale omgangsvormen, het kweken van zelfvertrouwen en het leren beheersen van agressie zijn juist een van onze belangrijkste doelstellingen van onze jeugdlessen. Er zijn op FPA geen tegenstanders, wel trainingsvriendjes.
 
Hoe gaan wij te werk?
In de jeugdgroepen worden examens afgenomen en op verschillende niveaus getraind. Wij willen de kinderen alle voorkomende technieken op de juiste wijze aanleren binnen hun niveau. In de kindergroepen (8 t/m 10 jaar) wordt er niet gespard. In de jeugdgroepen (11 t/m 15 jaar) wordt er uitsluitend technisch gespard door de gevorderde leerlingen in deze groep en alleen als zij dit zelf graag willen. Sparren bij de jeugd mag alleen op het lichaam met volledige beschermkleding. (Wij adviseren hoofdbescherming)
Onze trainers zien er op toe dat dit gecontroleerd en verantwoord gebeurt en dat er geen hoofdcontact is.

Kickboksen-jeugd


Wat is BJJ?
BJJ is een beetje te vergelijken met judo. Zelfs het pak (de Gi) is bijna hetzelfde. Bij judo stopt het spel veelal na een goede worp op de grond. Bij BJJ gaat het spel na een worp op de grond uitvoerig door. Hiermee worden prachtige technieken aangeleerd. Tevens wordt er veel aandacht besteed aan behendigheid, souplesse, coördinatie, balans, inzicht en motoriek. Kortom, BJJ lijkt op judo, echter wordt er meer samen gestoeid op de mat. Het voordeel hiervan is dat kinderen minder hoeven te vallen, dus zijn er veel minder blessures tijdens het beoefenen van BJJ. Bovendien is een uurtje lekker sporten gezond en ontspannend voor lichaam en geest.
 
Gracie Barra?
FPA is met trots een gecertificeerde Gracie Barra sportschool met maar liefst 4 ICP gecertificeerde instructeurs. www.graciebarraamersfoort.nl Gracie Barra is de oudste en grootste BJJ-organisatie ter wereld met maar liefst 800 scholen en 130.000 studenten. In 2014 zijn wij in navolging van de volwassen BJJ-groepen gestart met BJJ voor kinderen.
 
Voor wie?
Wij nodigen elk kind vanaf 8 jaar uit om met ouders eens langs te komen voor een proefles BJJ. Een uurtje kennismaken met deze waardevolle sport levert altijd verrassend enthousiaste reacties op van de BJJ-sportertjes in spé.
 
Wij zien u graag bij FPA/ Gracie Barra Amersfoort.


BJJ-jeugd

Judo 4 en ouder

Stoei Kampioenen

Een les voor de allerjongsten van 4 tot 6 jaar.

Spelenderwijs maken zij kennis met de judosport in de vorm van

stoeien, rollen, vallen, opstaan en samenwerken.Jeugd Judo

Voor jeugd van 6 tot 12 jaar en jeugd 12+.

Tijdens deze lessen wordt er dieper ingegaan op het  judo en stap voor stap aandacht besteed aan techniek.

Er wordt opgewerkt naar een hogere kleur band of slip.

 
EEN SELECTIE UIT ONZE TRAINERS 
Mo Mousavi
 
Mo Mousavi
Kickboksen
Anil Cabri
 
Anil Cabri
Boksen, Kickboksen
Mylgert v Langeveld
 
Mylgert v Langeveld
Kickboksen
Andrew Houtveen
 
Andrew Houtveen
MMA, BJJ, Kickboksen

Fight and Power-sports for everyone