FPA Jeugdlessen 

Wat is onze doelstelling?
Wij vinden het belangrijk dat kinderen sociaal weerbaar zijn. Dat kinderen zelfvertrouwen opbouwen maar ook tegen een stootje kunnen. Leren grenzen aan te geven. Daardoor komen kinderen zelfverzekerder en zelfbewuster in de groep te staan.  Een zelfverzekerd kind zal niet agressief zijn. Een onzeker kind neigt sneller naar agressief gedrag. Daarnaast leren wij de kinderen samen te werken en rekening te houden met elkaar.  Aangezien empathie de basis is van een gezonde samenleving, kun je met dit uitgangspunt niet vroeg genoeg beginnen.  Met de traditionele dojo etiquette wordt respect voor elkaar en voor de Sensei (leraar) aangeleerd. Zo is bijvoorbeeld het traditionele ‘groeten’ voor en na de les verplicht.
 
Daarnaast vinden wij dat in deze tijd van computerspelletjes, smartphones en social media de afstand tussen mensen op fysiek vlak steeds groter wordt. We vergeten bijna hoeveel leuke dingen je met elkaar kunt doen, waarbij je echt alleen elkaar nodig hebt.

Kickboksen voor kinderen
Wij willen graag de jeugd bij FPA op speelse en verantwoorde manier het kickboksen bij brengen.
Dit doen we door de kinderen duidelijk structuur te geven en bescherming te bieden, zodat ze het leuk blijven vinden en geen pijn of angst hoeven te hebben tijdens de lessen. Dit met de wetenschap dat het voor kinderen niet prettig is bijvoorbeeld een te harde trap in het lichaam te krijgen (vormen van angst door pijn) en dat stoten op het hoofd voor opgroeiende kinderen niet wenselijk is. Het is onze professionele taak de kinderen hierin op verschillende niveaus in te begeleiden.
 
Wat hebben wij voor leuks te bieden?
Alle kinderen vinden het leuk om te spelen. De basis van de kickbokslessen moet zijn dat kinderen met  spelletjes en technieken de vaardigheid van het kickboksen met plezier en vooral beloning onder de knie krijgen. Hierbij kunnen ze zichzelf lichamelijk ontwikkelen op het gebied van techniek, conditie, coördinatie, snelheid en souplesse. Echter discipline, sociale omgangsvormen, het kweken van zelfvertrouwen en het leren beheersen van agressie zijn juist een van onze belangrijkste doelstellingen van onze jeugdlessen. Er zijn op FPA geen tegenstanders, wel trainingsvriendjes.
 
Hoe gaan wij te werk?
Wij willen de kinderen alle voorkomende technieken op de juiste wijze aanleren binnen hun niveau. In de kindergroepen (6 t/m 9 jaar) wordt er niet gespard. In de jeugdgroepen (10 t/m 15 jaar) wordt er uitsluitend technisch gespard door de gevorderde leerlingen in deze groep en alleen als zij dit zelf graag willen. Sparren bij de jeugd mag alleen op het lichaam met volledige beschermkleding. (Wij adviseren hoofdbescherming)
Onze trainers zien er op toe dat dit gecontroleerd en verantwoord gebeurt en dat er geen hoofdcontact is.

Kickboksen-jeugd

Groepslessen / Schoolgym

Ook bij FPA: kennismakingslessen voor groepen of scholen! Altijd al eens een andere sport met uw groep of klas willen proberen? Geen veilige ruimte of matten in uw gymzaal? Niet de kennis in huis om dit te doceren? Vraag ons naar de mogelijkheden voor een les voor uw groep of klas. Onze veilige dojo geeft ruimte aan volledige schoolklassen en met een van onze trainers geniet uw groep of klas van een kwaliteitsdocent. Voor meer informatie over groepslessen > [email protected] 
EEN SELECTIE UIT ONZE TRAINERS 
Jeffrey van der Vaart
 
Jeffrey van der Vaart
Kickboksen
Mark de Graaf
 
Mark de Graaf
Kickboksen jeugd
Maike Den Uijl
 
Maike Den Uijl
Kickboksen kinderen
Andrew Houtveen
 
Andrew Houtveen
Hoofdtrainer kickboksen en MMA, BJJ

Fight and Power-sports for everyone